Ένας άγιος ανάμεσά μας, ο Άγιος Σάββας ο Σταγειρίτης.

2020-06-12

     Συν Θεό τελέσαμε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Σταγείρων πρός τιμή του τοπικού μας Αγίου.

Κλήρος και λαός παραβρεθήκαμε στις ιερές ακολουθίες:

     Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Επίτιμος Πρωτοσύγκελλος Παν. Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, στην Θ. Λειτουργία παρευρέθηκαν και οι όμοροι Αδελφοί μου, ο Παν. Αρχιμ. Ευστράτιος Λιασής, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Στρατονίκης και ο Παν. Αρχιμ. Ευθύμιος Μαρμαλίδης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Στρατωνίου.

     Επικεφαλής του Λαού ο κ. Απόστολος Πάνας βουλευτής της Χαλκιδικής, ο Αξιότιμος Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου μας κ. Γεώργιος Θαλασσινός και ο κ. Γεώργιος Κούκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νικόλαος Κεφαλάς και ο κ. Βασίλειος Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δημήτριος Φαναράς.

     Εκπρόσωποι από τα μεταλλεία «Ελληνικός Χρυσός», οι Διευθύνων Σύμβουλοι, ο κ. Ιωάννης Μαλεγκάνος, ο κ. Τηλέμαχος Πεύκος και ο κ. Στράτος Ζαχαρέας.

     Η εκπαιδευτικός μας κα Μαρία Χασάπη, που παρευρέθηκε με τα παιδάκια του Νηπειαγωγίου.

    Τα ψαλτήρια πλαισιώσανε ο Μουσικολογιώτατος Πρωτοψάλτης του Παλαιοχωρίου κ. Δημήτριος Σιώμος, και οι ιεροψάλτες κ. Ηλίας Τσιτσάνης, ο κ. Ζαχαρίας Καραγιάννης, ο κ. Χρήστος Ναούμ, ο κ. Δημήτριος Αρβανιτίδης και ο Άρχων Πρωτοψάλτης μας κ. Αθανάσιος Χαλκιάς.

     Ο Λαός των Σταγείρων τίμησε τον Άγιον Σάββα και τις δύο ημέρες και παρευρέθηκαν στις Ιερές Ακολουθίες αλλά και στην περιφορά της θαυματουργής εικόνος του Αγίου, στο τέλος της Θ. Λειτουργίας δόθηκε γεύμα (Κουρμπάνι) σ' όλους τούς παρευρισκόμενους.