ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ 7 & 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΝΕΣΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ!!!

2021-09-11

   Μέσα στην καταπράσινη φύση, που ακόμη δεν έχει ξεπροβάλει η βαρυχειμωνιά και από την όμορφη πλαγιά του όρους Στρεμπενίκους και σε υψόμετρο 550μ. ξεπροβάλλει το μικρό αλλά θεσπέσιο εξωκκλήσιο της "Παναγίας της Σπηλαιώτισσας" , που τιμάται όπως και ο κύριος Ιερός Ναός στο "ΓΕΝΕΣΙΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ" της όμορφης κώμης των Σταγείρων.

       Η πανήγυρις του ομώνυμου εξωκκλησίου "Το Γενέσιο της Θεοτόκου είχε και φέτος την τιμητική του στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου τ.ἔ. ημέρα Τρίτη και ώρα 7 απογευματινή.

       Παραμονής πανηγύρεως τίμησε και λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ,  ακολουθούμενος από τον Διάκονό του Αμφιλόχιο Χάϊτα.

         Στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε έλαβον μέρος οι λίαν και αγαπητοί Παν. Αρχιμ. Στρατής Λιασής και Ευθύμιος Μαρμαλίδης.

          Παρ ευρέθησαν δε με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Στέλιο Βαλιάνο, τους Αντιδημάρχους κ. κ. Νικόλαο Αυγερινό και Νικόλαο Κεφαλά, την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Κατερίνα Ζωγράφου, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης "Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ"  κ. Βασίλειο Βασιλειάδη, την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπῆς Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευγενία Γιαννούση, τους Προέδρους των Κοινοτήτων Σταγείρων κ. κ. Δημήτριο Φαναρά και Στρατονίκης Νικόλαο Ἀντωνίου και πλήθους Λαού που για ακόμη μια φορά τίμησαν την Κυρά του ουρανού και της γης την ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ.