''Η έννοια του Μυστηρίου είναι πάνω από την επιστήμη''

2020-05-16

    Ξημέρωμα Σαββάτου την 16η Μαΐου 2020, ο Πρωτ. Νικόλαος Γιαννούλης Ἐφημέριος του Ιεροῦ Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Σταγείρων τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Ιερό Εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου, τιμώντας τον Άγιο, αλλά, και τους εορτάζοντας Αγίους της ημέρας, πλαισιούμενος από τον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού κ. Αθανάσιο Χαλκιά, αλλά, και από τούς συνεργάτες του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου κ. Παντελεήμονα Πέργουλη του Μιχαήλ, κ. Παντελεήμονα Πέργουλη του Λαζάρου και την κα Αικατερίνη Κακαλέλη.

    Επικεφαλής του Λαού ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Φαναράς και λιγοστοί κάτοικοι που προσήλθαν με ευλάβεια, και κρατώντας τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωναϊό. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του τοπικού που με την βοήθεια του ανοίξαμε τον δρόμο προς το ναΰδριο του Αγίου Δημητρίου αλλά και τις κυρίες που βοήθησαν για τον καθαρισμό έσωθεν του Ιερού Ναού.

       Στην ομιλία ο πατήρ Νικόλαος αναφέρθηκε στο άνοιγμα των ιερών ναών και τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε για την αποφυγή της μεταδόσεως του ιού.

    Εν συνεχεία του λόγου, αναφέρθηκε και στην δήλωση της διακεκριμένης Λοιμωξιολόγου κα Ελένης Γιαμαρέλλου όπου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ στην εκπομπή οι «αταίριαστοι» είπε τα κάτωθι:

         Πως θα μεταλάβω την προσεχή Κυριακή χωρίς κανέναν απολύτως φόβο. Συνεχίζοντας είπε, «Όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο μυστήριο. Επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για κορωναϊό η ό όπως και για κανένα άλλο μικρόβιο. Εδώ το ξέρετε ότι τότε που είχαμε τους λεπρούς την Ελλάδα, ιερείς κοινωνούσαν τους λεπρούς μετά κοινωνούσαν άνθρωποι άλλοι και κανείς ποτέ δεν κόλλησε;".

     Επανέλαβε ότι πιστεύει ότι ο πιστός που κοινωνεί δεν μπορεί να κολλήσει κορωναϊό , αλλά "αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πάει κάπου αλλού την άλλη μέρα και θα κολλήσει και μπορεί να ενοχοποιεί το μυστήριο".

      «Είναι κάτι που υπερβαίνει και το νου μας και τις απόψεις μας και τις σκέψεις μας" πρόσθεσε και στην ερώτηση των δημοσιογράφων εάν υπερβαίνει και την υγεία μας η καθηγήτρια απάντησε: "ασφαλώς και την υγεία μας. Σε προφυλάσσει και στην υγεία σου ούτε συζήτηση".

       Για τις εντάσεις των επιστημόνων στην άποψη αυτή, η κα Γιαμαρέλλου είπε ότι επειδή πρόκειται για μυστήριο, " δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης".