Η ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!

2021-08-05

Αδελφοί μου κάθε έτος εορτάζουμε στις 6η Αυγούστου, την ανάμνηση της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, η οποία έγινε επάνω εις το Όρος Θαβώρ της Γαλιλαίας, σαράντα ημέρες πρό της Σταυρώσεως του Κυρίου.

Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος είναι Δεσποτική Εορτή, διότι αφορά[ΙΝΓτΘΣ1] στο θείο και ιερό Πρόσωπο του Χριστού μας.

«Παρέλαβε ο Χριστός τόν Πέτρο και Ιάκωβο και Ιωάννη και ανέβηκαν στο Όρος Θαβώρ και μπροστά τους μεταμορφώθηκε και έλαμψε το πρόσωπο αυτού όπως ο ήλιος, τα ρούχα του του Χριστού έγιναν λευκά όπως του φως.

Ο Ιησούς συναντήθηκε εκεί με τον Μωυσή και τον Ηλία και συνομιλούσαν μεταξύ τους μέσα σε νεφέλη φωτεινή, από όπου και ακούστηκε φωνή που έλεγε: «Αυτός είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, που εγώ δέχθηκα. Αυτόν να ακούτε».

Το ιστορικό αυτό γεγονός της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού σημαίνει αυτήν την αποκάλυψη της Θεότητος του Ιησού Χριστού. Μεταμόρφωση σημαίνει αποκάλυψη της Θεότητος. Γι' αυτό το πρόσωπο του Ιησού έλαμψε όπως ο ήλιος και τα ρούχα του γίναν φωτεινά όπως το φως. Και φυσικό ήταν μετά από αυτό οι μαθητές δεν μπόρεσαν να αντικρύσουν το άκτιστο φως στο πρόσωπο του Ιησού.

Το γεγονός αυτό δηλ. της Μεταμορφώσεως του Ιησού Χριστού έγινε σαράντα ημέρες προ του Πάθους, για να εμψυχωθούν οι Μαθητές και να καταλάβουν, ότι εκούσιο θα είναι το Πάθος, γιατί ο Χριστός θα περάσει την ζωή μέσα από τον θάνατο, για να την ανατείλει στην ζωή που δεν θα έχει τέλος, μέσα από το μέγα έλεος του Θεού.