ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ: «Ποιός μπορεί να μας πει αν υπάρχει Θεός»;

2020-07-10

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Μητροφάνους και Διονυσίου στήν Στρατονίκη, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ τελέσθηκε η Λαμπρά Θεία Λειτουργία προς τιμήν των Αγίων, ακολουθούμενος από τους Διακόνους του.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Ιερομόναχοι από το κελί της Μικράς Αγίας Άννας του Αγίου Ὄρους που άφησαν για λίγο Αγιώνυμο Όρος για να παρευρεθούν στις ιερές ακολουθίες προς τιμήν των Αγίων Μητροφάνους και Διονυσίου, και ιερείς της Μητροπόλεως μας.

Επικεφαλής του Λαού ο Πρόεδρος της Κοινότητος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικού Χρυσού, και πλήθος Λαού που ήρθαν για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και να κοινωνήσουνε από το κοινό Ποτήριο «ΧΡΙΣΤΟ».

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην τεράστια βοήθεια των Πατέρων του Αγίου Όρους στον Ορθόδοξο Χριστιανό στην αγάπη των Πατέρων πρός τον κόσμο που αφήνουν το Περιβόλι της Παναγίας και έρχονται να διδάξουν τό λόγο του Θεού και να οδηγήσουν τον άνθρωπο στή θέωση.

Ερωτηθείς ο Λαός από τον Σεβασμιώτατο: «Ποιος μπορεί να μας πει αν υπάρχει Θεός»; και απαντά ο ίδιος «μπορεί να μας πει αν υπάρχει Θεός αυτός που το Θεό όπως είναι οι Άγιοι μας που τους φανερώθηκε ο Θεός και σε όλους εμάς που θα γίνουμε μιμητές Αγίων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο στο Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ιερισσού Νικοδήμου στους Γέροντες από το κελί του Αγίου Όρους και τούς Ιερείς της Στρατονίκης και των Σταγείρων