ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ...

2021-01-18

      Αδελφοί μου είναι κατεπείγουσα ανάγκη να προσέξουμε τα κάτωθι, που είναι και υποχρέωση κι όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών:

  • 1. Να πάρουμε ξανά στα χέρια μας την Καινή Διαθήκη, το Συναξάρι των Αγίων και όλα αυτά τα Ορθόδοξα Χριστιανικά βιβλία που θα φέρουν ηρεμία στη ψυχή μας και θα μας ενώσουν με τον Ουράνιο Πατέρα μας.
  • 2. Αδελφοί μου, κάτι που πολλοί από εμάς το έχουμε λησμονήσει, είναι το εικονοστάσι μέσα στο σπίτι μας και το άναμμα της κανδήλας. Μερικοί από εμάς που έχουμε κανδήλα την έχουμε καταχωνιάσει σε υπόγεια η σε μέρη που σχεδόν δεν επισκεπτόμαστε ποτέ κατά την διάρκεια της ημέρας, ενώ η τηλεόραση και άλλα άσχετα πράγματα που δεν θα ωφελήσουν ποτέ την ψυχή μας σε περίοπτη θέση.
  • 3. Να μάθουμε να λέμε συνέχεια την ευχή: «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με τόν αμαρτωλό». Να την λέμε και προπάντων να την πιστεύουμε, έτσι με αυτό το τρόπο θα κρατούμε συνέχεια στα χείλη μας το όνομα του Χριστού μας.
  • 4. Να μάθουμε να εκκλησιαζόμαστε συχνά, όχι μόνο σε διάφορες κοσμικές εκδηλώσεις, Γάμους, Βαφτίσια, εξόδιες ακολουθίες που και σε αυτές τις περιπτώσεις πηγαίνουμε για το θεαθήναι. Και προπάντων να μην απουσιάζουμε αδικαιολόγητος από τις Κυριακάτικες Θείες Λειτουργίες.
  • 5. Να καλούμε τον ιερέα δύο η τρείς φορές το χρόνο να τελούμε Αγιασμό η και το Ιερό Ευχέλαιο, όπου, θα λειτουργήσουν ως αλεξικέραυνα στην επήρεια των δαιμόνων,   στην οικογένειά μας, καθώς και στην βασκανία, την ζηλοφθονία και την βοή των πονηρών ανθρώπων. Να μην παραλείπουμε το σημείο του Σταυρού καθημερινώς το πρωΐ που θα ξυπνήσουμε το μεσημέρι και το βράδυ κατά διάρκεια της προσευχής μας και κάθε στιγμή που θα έχουμε την ανάγκη της επικοινωνίας με τον Ουράνιο Πατέρα μας.
  • 6. Εσείς γυναίκες ξεκινήστε να ζυμώνεται πρόσφορα, για την Εκκλησία, είναι μεγάλη ευλογία για εσάς και την οικογένειά σας, όπου θα το συνοδεύεται με αγνό κερί, το νάμα (κρασί), το λιβάνι, το καρβουνάκι και οπωσδήποτε με το δίπτυχο της οικογένειας μας, Ζώντων και Κεκοιμημένων και να προσπαθήσουμε να γράψουμε τα ονόματα τους με τα βαπτίστηκα τους.
  • 7. Αδελφοί μου να αφήσουμε τα πάντα από την ζωή μας στον Ουράνιο Πατέρα, να ομιλούμε στα παιδιά μας στα εγγόνια μας, από την μικρή τους ηλικία για την αγάπη του Θεού και την συμβολή του στην ζωή μας, να τα γνωρίσουμε την μελέτη του Ευαγγελίου, και για την ημέρα εκείνη όπου και θα αφήσουμε την επίγεια ζωή και την αναχώρησή μας στην την Ουράνια βασιλεία. Να μάθουμε στα παιδιά μας και την αγάπη που θα βρίσκουν στην αγκαλιά της Μητέρας Εκκλησίας.
  • 8. Οι όποιες δοκιμασίες μας έρχονται να τις θεωρούμε ευλογία και θεόσταλτες για να αυξήσουμε την πίστη μας προς το Θεό αφού έτσι και αλλιώς όλα ανήκουν σ' Εκείνον.
  • 9. Και τελευταίο άφησα το ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως, το οποίο δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι έχουμε Πνευματική ζωή αν πρώτα δεν έχουμε επισκεφτεί το Πετραχήλι του Ιερώς και δεν έχουμε αποθέσει εκεί τα μικρά η τα μεγάλα λάθη στα οποία έχουμε πέσει.

      Αδελφοί μου όλα αυτά που γράφτηκαν και εσείς τα έχετε διαβάσει, δεν έγινα για να σας φέρω σε μια δύσκολή κατάσταση η να σας κάνω να αισθανθείτε άβολα, αλλά όλοι μαζί να βάλουμε μια καινούργια αρχή μετανοίας.

Καλό και ευλογημένο αγώνα!