ΣΤΑΓΕΙΡΑ – ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ: ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ...

2020-08-25

   Την Παρασκευή, 14η Αυγούστου 2020, παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, βρεθήκαμε στον περικαλλή ναΐσκο της Στρατονίκης.

   Σύσσωμη η ενορία των Σταγείρων μετέβησαν εις την όμορη ενορία της Στρατονίκης, με τον ιερέα τους, Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Γιαννούλη.

   Στο κατώφλι του Ναού μας υποδέχθηκε ο καλός ποιμένας της ενορίας ο Παν. Αρχιμ. Ευστράτιος Λιασής και ευθείς ξεκινήσε η ακολουθία του εσπερινού της εορτής. Κατά την διάρκεια του εσπερινού πάρθηκαν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις για τον Κορωναϊό (covid-19), που μαστίζει τους τελευταίους μήνες την Ελλάδα μας και όλο τον κόσμο!

   Επικεφαλής του Λαού ο ευγενικός Πρόεδρος της Κοινότητας της Στρατονίκης κ. Νικόλαος Αντωνίου, ενώ το παρών έδωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Κεφαλάς, ο φιλακόλουθος Λαός με δύναμη ψυχής συμμετείχε στον κατανυκτικό εσπερινό και με μεγάλη παρρησία προσήλθαν να προσκυνήσουν την Παντάνασσα και Μητέρα του Χριστού μας να αφήσουν σ' Αυτήν όλα τους τα προβλήματα.

   Στη συνέχεια της ιερής ακολουθίας του εσπερινού με την συμμετοχή Κλήρου και Λαού έψαλλαν τα εγκώμια της Παναγίας μας ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου γύρω από το Ναό με την πρέπουσα τάξη της Εκκλησίας μας αλλά και για την προφύλαξη της επιδημίας του Κορωναϊού, όλος ο κόσμος που βρέθηκε στον Ναό, πέρασε κάτω από τον Επιτάφιο και στο τέλος έκλεισε η ακολουθία του Εσπερινού με την αρτοκλασία.

   Τελειώνοντας πριν το Δι' ευχών, ό εφημέριος της ενορίας Στρατονίκης π. Ευστράτιος, ευχαρίστησε τόν όμορο αδελφό Αιδ. Πρωτ. Νικόλαο Γιαννούλη για την συμμετοχή του στον πανηγυρικό εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, των ευλαβή Λαό, τους εορτάζοντας και τους μακρινούς επισκέψεις που παρευρέθησαν στον εσπερινό και τους ευχήθηκε μια ασφαλή επιστροφή στον Τόπο τους!